Hiljentyminen ei ole laisinkaan helppo harjoitus, jos tavoitteena on levottoman mielen rauhoittaminen. Riittääkö se, että sammuttaa somevempeleet ja telkkarin? Tarvitseeko niitä sammuttaa? Mitä on hiljaisuus – ja mitä on banin äänekäs hiljaisuus? Japji Sahib on pyhä teksti, jonka säkeet voivat olla avuksi hiljentämään tietoisen mielen pauhua. Säkeiden äänivärähtelyn vaikutus hiljentää mieltä, niin että pääset paremmin kuuntelemaan Sielusi laulua ja sydämesi puhetta.

Tule Japji -työpajaan tutkimaan Teija Enorannan (Shabad Deep Kaurin) opastuksella Japji Sahibin säkeiden taustoja, teemoja, merkityksiä ja vaikutuksia. Tutkimme säkeitä meditaatioissa ja keskusteluissa gurmukhin kielellä ja suomeksi, ja ennen kaikkea kokeilemme, miten säkeitä voi käyttää voimaksi ja iloksi jokaisen arjessa.

Työpaja on avoin kaikille. Jooga- tai meditointikokemus ei ole tarpeen.

Hinta 70 €/60 € (opiskelija, työtön, eläkeläinen, vanhempainvapaalainen etc.)
Ilmoittaudu sähköpostilla teija.enoranta@kehraamo.fi

Saat ilmoittautumisen vahvistuksena kurssikirjeen, josta löydät myös maksuohjeet ja muut käytännön neuvot työpajaan valmistautumista varten.

Kysy lisää: teija.enoranta@kehraamo.fi puh 040 5131516

Japji Sahib, Sielun laulu, on bani eli eräänlainen pitkä mantra, joka luetaan kundaliinijoogan aamusadhanan aluksi. Monet kundaliinijoogit lukevat Japjin joka aamu, niin myös sikhit ympäri maailman. Japji Sahib on sikhien ensimmäisen Gurun, Guru Nanakin maailmalle antama; sanotaan, että Japji Sahib kirjoitti itse itsensä Guru Nanakin kautta. Japjia pidetään sikhien tärkeimpänä rukouksena, ja sen tarkoituksena on kohdata ja kokea pyhyys jokaisen päivän aluksi.

Japjia lukeakseen ei tarvitse olla sikhi eikä edes kundaliinijoogi. Sen siunauksesta voivat nauttia kaikki, jotka haluavat avautua ikiaikaisen äänivärähtelyn siunaukselle ja antaa sen vaikuttaa elämäänsä. Monet opettajat sanovat, että Japji antaa ihmiselle kaiken, mitä hän tarvitsee. Japjia lukemalla voi omakohtaisesti ymmärtää luomakuntamme mysteereitä, ymmärtää ja arvostaa arkipäiväisen elämän ylä- ja alamäkiä. Japji voi auttaa löytämään henkisen osoitteen energialle, jota joogaharjoituksessa kehität, ja Japji voi itsessään olla täydellinen joogaharjoitus.

Teijan näkemys Japji Sahibiin on muotoutunut elämässä ja kirjoitustyössä, jonka tuloksena syntyi Japjin säkeiden suomennos ja tulkinta ”Japji Sahib – Mielen joogaa”

Lue lisää Japjista ja kuuntele säkeet suomeksi, gurmukhiksi tai englanniksi!