Mindfulness – eli suomennettuna hyväksytty, tietoinen läsnäolo – on joogan ohella rantautunut länsimaihin viimeisten vuosikymmenten aikana. Se on menetelmä, jota harjoittamalla on mahdollista kulkea kohti parempaa keskittymiskykyä, stressinhallintaa, psykologista joustavuutta sekä hyväksyvää suhtautumista itseä ja muita kohtaan. Mindfulness-menetelmää hyödynnetään myös muun muassa masennuksen, ahdistuksen ja kroonisten kipujen hoidossa.

Muodolliset mindfulness-harjoitukset perustuvat buddhalaisen vipassana-meditaation harjoituksiin ja niitä ovat esimerkiksi hengitystilameditaatio ja kävelymeditaatio. Mindfulness-ohjelmiin kuuluu myös lempeitä hathajoogaharjoituksia.

Tässä työpajassa opit, mitä mindfulness on ja miten sitä harjoitetaan. Kuulet sen vaikutuksista stressinhallintaan, tunne-elämän tasapainoon ja muihin psyykkisen hyvinvoinnin alueisiin. Ohjelman painopiste on harjoituksissa.

Mindfulnessiin tutustuminen voi olla hyvä ensiaskel meditaatioharjoituksen aloittamiseksi. Tämä työpaja sopii hyvin ensikertalaisille ja jo jonkin verran harjoittaneille.

Kouluttajana psykologi ja mindfulness-ohjaaja Markus Savander (http://www.varuna.fi/markus-savander/)

Normaalihinta 30 euroa.
Alennettu hinta (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset) 20 euroa.

Jos osallistut myös seuraavan viikon työpajaan Mindfulness ja itsemyötätunto, kokonaishinta on 50/35e.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: ilmoittautuminen@varuna.fi tai Kehräämön vastaanotossa