Miksi olen yhtenä päivänä tultasyöksevä lohikäärme ja toisena päivänä orvokkisilmäinen kauris? Minkä takia joskus laskujen maksaminen ja siivous sujuu käden käänteessä, toisinaan taas vuoteesta nouseminen on liian suuri haaste? Miksi olen tänään vakaa ja luotettava kuin Äiti Maa ja huomenna myyn sydämeni yhdestä hurmurin silmäniskusta?

Oletko kysellyt itseltäsi joskus tämäntapaisia kysymyksiä? Onko kumppanisi kysellyt sinulta samaa? Nainen ei todellakaan ole joka päivä sama. Energian syklinen vaihtelu naisen yhdentoista kuupisteen välillä selittää ainakin osin muutoksia, jotka tuntuvat kehossa ja mielessä ja näkyvät vuorovaikutuksessa.

Tervetuloa oppimaan kuupisteiden syklin seuranta ja ohjelma, jolla syklin kipupisteisiin löytyy tasapainotus!
Opettajana Teija Enoranta – Shabad Deep Kaur

Kuukautiskierto ei ole ainoa meihin vaikuttava sykli; energia vaihtuu kuupisteestä toiseen kahden ja puolen päivän välein.
Nainen ja Kuupisteet -työpajassa saat tietoa eri kuupisteiden energian laadusta ja opit kartoittamaan oman syklisi, joka on jokaisella naisella erilainen. Seuraamalla sykliä opit koko ajan lisää siitä, miten energian laadun vaihtelu vaikuttaa jokapäiväiseen elämään, vuorovaikutukseen, ihmissuhteisiin, jaksamiseen ja fyysiseen hyvinvointiin.

Viikonloppuna opit myös, mitkä asanat, hengitysharjoitukset ja meditaatiot voivat tuoda apua heittelehtiviin energioihin kunkin kuupisteen päivinä. Lempeät joogaharjoitukset ja meditaatiot auttavat sinua hyväksymään ja hallitsemaan energian muutoksia, ymmärtämään itseäsi jälleen uudesta näkökulmasta ja löytämään tasapainon. Kurssille osallistuaksesi et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta tai meditaatiosta, ja ohjelma sopii hyvin kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille naisille.

Kundaliinijoogan mestari Yogi Bhajan on tuonut opetukset kuupisteistä pallonpuoliskolle 1960-luvun lopulla, ensin Yhdysvaltoihin. Yogi Bhajan on yhdistänyt opetuksissaan vanhaa ayurvedista tietämystä joogan keinoihin tasapainottaa energiaa.

”Nainen on yhtä kuin kuu. Kuun myötä kaikki kasvaa ja vähenee. Kuu saa kaiken kasvamaan, aurinko saa kypsymään. Kaikki hedelmällisyys on lähtöisin yhdistelmästä, jossa harmonia löytyy kahden polariteetin välillä: feminiinin ja maskuliinin, kuun ja auringon välillä” -Yogi Bhajan.

Teija Enoranta (Shabad Deep Kaur) on tutkinut kuupisteiden vaikutusta Jivan Joti Kaur Khalsan johdolla, osana kundaliinijoogaopettajakoulutusta New Mexicossa, USA:ssa, ja kehittänyt ohjelman kuupisteiden tasapainottamiseen yhdistäen Yogi Bhajanin jakamaan vanhaan perinteeseen jooga-asanoita ja meditaatioita sekä joogafilosofiaa Patanjalin joogasutrien ja Bhagavad Gitan pohjalta. Tekeillä on aiheesta myös kirja. Teija on kundaliinijoogan, Integral-joogan ja terapeuttisen joogan opettaja.

23.11. Perjantain kokoontuminen klo 18-20
24.11. Lauantain ohjelma klo 10-18

Osallistumismaksu 180 € sisältää ohjelman lisäksi myös kuupisteiden kartoituksessa käytettävän heilurin ja kurssimateriaalin.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset sähköpostilla teija.enoranta@varuna.fi

Voit kysyä lisää myös soittamalla Teijalle 040 5131516
Vastauksena sähköposti-ilmoittautumiseesi saat laskun, jonka maksamalla varmistat paikkasi kurssilla ja kurssikirjeen, jossa on lisätietoja viikonlopun ohjelmasta, valmistautumisesta sekä mukaan otettavista varusteista.
Sydämellisesti tervetuloa naisellisesti kuutamolle!