Tervetuloa kurssille, joka antaa sinulle askeleet, kuinka harjoittaa Yin-joogaa! Yin antaa tilaa ja rauhaa nykypäivän kiireisen ja stressaavan elämän keskellä.
Kurssille ovat tervetulleita niin ihka ensikertalaiset, kuin jo jonkin aikaa tehneet, jotka haluavat kerrata perusteita.

Tutkimme Yin-joogan maailmaa kokonaisvaltaisesti. Tutustumme asanoihin rauhassa, ja koitamme erilaisia vaihtoehtoja, jotta Sinä löydät oman tavan tehdä harjoitusta.
Lisäksi tutustumme rentoutus-, hengitys- ja meditaatioharjoitusten perustaan, ja saat tietää, mitä ovat meridiaanit, ja miten ne liittyy Yin-joogaan.


La 2.2. klo 12-16:30
45 €/35 € (opiskelija, työtön, eläkeläinen)Ilmoittautuminen sähköpostilla kirsi.kunwar@varuna.fi, tai Kehräämön vastaanotossa pe 1.1. mennessä

Yin-jooga on rauhallinen laji, jossa melkein kaikki liikkeet tehdään lattiatasossa. Asanoissa ollaan 2-5min, ja asanat tuetaan hyvin tyynyjä ja blokkeja käyttäen.

Yinissä fyysisellä tasolla vaikutetaan sidekudosten terveyteen; lihaskalvoihin eli faskiaan, niveliin, nivelsiteisiin, ja jopa luihin. Tämän vuoksi asanat ovat passiivisia, eli ne tehdään lihakset rentona, painovoimaa apuna käyttäen.
Yin antaa tasapainottavaa kontrastia aktiivisille lajeille, kuten Astanga, Flow, juoksu, pyöräily, jne..

Psyykkinen ja energeettinen vaikutus on hyvin rentouttava. Rauhallisuutensa ansiosta harjoitus on meditatiivinen, ja aktivoi lepohermostoa. Yin antaa aikaa pysähtyä ja hiljentyä oman itsensä äärelle.