Tervetuloa kurssille, joka antaa sinulle askeleet, kuinka harjoittaa Yin-joogaa! Yin antaa tilaa ja rauhaa nykypäivän kiireisen ja stressaavan elämän keskellä.

Kurssille ovat tervetulleita niin ihka ensikertalaiset, kuin jo jonkin aikaa tehneet, jotka haluavat kerrata perusteita.

Tutkimme kurssilla Yin-joogan maailmaa kokonaisvaltaisesti. Tutustumme asanoihin rauhassa, ja koitamme erilaisia vaihtoehtoja, jotta Sinä löydät oman tavan tehdä harjoitusta.
Lisäksi tutustumme  funktionaaliseen anatomiaan, rentoutus-, hengitys- ja läsnäoloharjoitusten perustaan, mitä ovat meridiaanit, ja miten ne liittyy Yin-joogaan.

La 20.4. klo 12-16:30

45 €/35 € (opiskelija, työtön, eläkeläinen)

Ilmoittautuminen sähköpostilla kirsi.kunwar@varuna.fi, tai Kehräämön vastaanotossa su 14.4. mennessä

Opettajana Kirsi Kunwar.

Yin-jooga on rauhallinen laji, jossa melkein kaikki liikkeet tehdään lattiatasossa. Asanoissa ollaan 2-5min, ja asanat tuetaan hyvin tyynyjä ja blokkeja käyttäen.

Yinissä fyysisellä tasolla vaikutetaan sidekudosten terveyteen; lihaskalvoihin eli faskiaan, niveliin, nivelsiteisiin, ja jopa luihin. Tämän vuoksi asanat ovat passiivisia, eli ne tehdään lihakset rentona, painovoimaa apuna käyttäen.

Yin antaa tasapainottavaa kontrastia aktiivisille lajeille, kuten Astanga, Flow, juoksu, pyöräily, jne..

Psyykkinen ja energeettinen vaikutus on hyvin rentouttava. Rauhallisuutensa ansiosta harjoitus on meditatiivinen, ja aktivoi lepohermostoa. Yin antaa aikaa pysähtyä ja hiljentyä oman itsensä äärelle.

”Löysin Yin-joogan jokunen vuosi sitten palatessani Intiasta Suomeen. Olin matkustellut paljon, enkä ollut pitänyt huolta kehostani. Tunsin kipuja joka puolella kehoa. En kyennyt tekemään tottumaani Hatha-harjoitusta, vaan tarvitsin jotain hitaampaa, kuuntelevempaa, herkempää joogaa.

Yin antoi minun pysähtyä kivun ja  ikävyyksien äärelle. Huomasin, että kohdatessani kehoni epämiellyttäviä tuntemuksia rakkaudella, rauhalla ja myötätunnolla, pystyin hyväksymään kehoni, ehkä jopa parantamaan sitä.

Tänä päivänä Yin toimii minulle fyysisen olemuksen hoitamisena, mutta se on muuttanut muotoaan entisestään vielä enemmän mielen tasolle. On tärkeää tuntea rauhaa, on tilanne mikä hyvänsä.

Yin- jooga on ollut minulle suuri lahja, ja haluan jakaa sitä eteenpäin!”
– Kirsi Kunwar

Lisää Kirsistä.